VEGANSK TÅRTBOTTEN
Mitt revolutionerande recept på sockerkaka fungerar dessutom som tårtbotten! Kika in på sockerkaksrecepten som finns delade här på sidan om du vill göra sockerkaka och läs infon här för tårtbottnar.
Read MoreMitt revolutionerande recept på sockerkaka fungerar dessutom som tårtbotten! Kika in på sockerkaksrecepten som finns delade här på sidan om du vill göra sockerkaka och läs infon här för tårtbottnar.
Read MoreEn vegansk studenttårta som du själv enkelt bakar. Mitt revolutionerande recept på sockerkaka fungerar dessutom som tårtbotten! Kika in på sockerkaksrecepten som finns delade här på kakboken.se om du vill göra sockerkaka och läs infon här för tårtbottnar. Tårtan är anpassad för formar mellan 18-20 centimeter. För formar mellan 20 – 22 centimeter använder man den större mängden smet. En av insikterna som är viktig när det kommer till riktigt bra veganska tårtbottnar är att de stora formarna på 22-24 centimeter inte är lätta att få bra resultat med. Använd en gammal klassisk storlek på mellan 18-20 centimeter för det här receptet så blir det perfekt! Det brukar finnas mängder i den storleken på loppisar och i secondhandaffärer eftersom det var standard förr.
Read MoreCookies är inte hårda som våra svenska småkakor utan lite knapriga i kanterna och mjuka och sega i mitten. Chocolate chip cookies har varit ett av de svåraste recepten att utveckla om man vill att degbollen ska flyta ut perfekt och bilda en skrynklig cookie. Efter att aquafaba dök upp är det betydligt enklare…
Read MoreDe mandelbiskvier man köper till nyponsoppan har faktiskt en stor andel kokos och du kan både använda mina recept på vanliga mandelbiskvier och baka i små spritsade varianter men ungefär samma gräddningstid som angivet nedan eller baka dessa som smakar mer likt de man kanske är van vid
Read MoreDet var under arbetet med min bananbok som jag råkade stöta på den perfekta ration med ingredienser för att äntligen , efter 10 år med vegansk receptutveckling, kunna göra enkla sockerkakor so mvar lika goda som de gammaldags med ägg. Denna upptäckt har jag arbetat med sedan 2017 och jag har utvecklat många tekniker sedan dess, bland annat muffins, sockerkakor som är luftiga och sockerkakor som är saftiga, tårtbottnar, madeleines och massor av annat som tidigare var omöjligt att lyckas med! Här har ni en av mina favoriter - en banankaka som är lika luftig som en lätt sockerkaka.
Read MoreKladdkaka med pösigt vispad aquafaba
Kladdkaka har verkligen varit min nemesis eftersom jag vet precis hur jag vill ha dem. En hård kant (absolut inte kaklik), ett ljust skikt ovanpå kladdkakan som spricker när man skär upp den och så ska den gå att skära upp när den är ljummen, inte bara när den är kall.
Read MoreDet går att göra chokladbollar smältande goda precis som med mjölkprodukter om man använder rätt fett! Sedan jag slutade med mjölkprodukter för snart 20 år sedan har jag bara gjort chokladbollar en gång (tills förra sommaren vill säga när jag löste problemet med rätt sorts fett).
Read MoreJag gör sällan recept med tofu och jag gör sällan matigare recept, men ibland när maten är lite som ett bakverk och det blir en perfekt rätt så delas den här. Receptet med tofustanning har jag jobbat på i många år och det blir en underbar vegansk matig paj - som blir som vilken matpaj som helst, bara utan animalier.
Jag gör sällan recept med tofu och jag gör sällan matigare recept, men ibland när maten är lite som ett bakverk och det blir en perfekt rätt så delas den här. Receptet med tofustanning har jag jobbat på i många år och det blir en underbar vegansk matig paj - som blir som vilken matpaj som helst, bara utan animalier.
Jag har lovat att dela det här receptet i snart ett år men med mitt minne och mitt fulla schema så är det först nu som jag hittade en lucka! Receptet tog jag fram till glassboken som släpptes i somras men jag har jobbat på det sedan 2010 och först nu är jag så nöjd att jag anser det klart.
Read MoreEtt enkelt och saftigt recept på banankaka som jag har haft med i flera år och senast var det med i min bok om banankakor och veganbakning.
Read MoreHär är mina två bästa recept på tjocka sega,veganska biskvier och det finns både vaniljfyllning och citronfyllning.
Read MoreSvensk klassiker signerad haga sessorna från 1929. Min veganska variant är utvecklat med min upptäckta metod för att kunna binda in fett i mjuka kakor där aquafaba vispas pösigt med socker
Read MoreEtt recept med morotspure som jag lade mycket tid på att ta fram till min tårtbok som släpptes 2016.
Read MoreTårtan är anpassad för formar mellan 18-20 centimeter. För formar mellan 20 – 22 centimeter använder man den större mängden smet. En av insikterna som är viktig när det kommer till riktigt bra vegansk tårtbottnar är att de stora formarna på 22-24 centimeter inte är lätta att få bra resultat med. Använd en gammal klassisk storlek på mellan 18-20 centimeter för det här receptet så blir det perfekt!
Read MoreJag har gjort en så kallad naked cake eller semi-naked cake - helt enkel naken eller halvnaken tårta med ett tunt lager frosting. Frostingen på bilden är färgad med en liten rödbeta som skalades och revs fint på rivjärn för att sedan pressas på saft ner i frostingen tills färgen blev i rätt kulör.
Read MoreEn fantastisk vegansk chokladtårta som här är dekorerad för att passa till påskfesten.
Read MoreDen här magiska veganska påsktårtan är bakad med mina revolutionerade tårtbottnar med aquafaba och är fylld med lemon curd. Tårtan är anpassad för formar mellan 18-20 centimeter. För formar mellan 20 – 22 centimeter använder man den större mängden smet. En av insikterna som är viktig när det kommer till riktigt bra vegansk tårtbottnar är att de stora formarna på 22-24 centimeter inte är lätta att få bra resultat med. Använd en gammal klassisk storlek på mellan 18-20 centimeter för det här receptet så blir det perfekt! Det brukar finnas mängder i den storleken på loppisar och i secondhandaffärer eftersom det var standard förr.
Read MoreVarken veganska eller traditionella (gammaldags) makroner är ett lätt bakverk att ge sig på, det finns tusen sätt att göra fel och jag rekommenderar att söka på nätet efter hur man gör dem perfekt och kika igenom filmerna på alla misstag som är vanliga hos nybörjare för att slippa de värsta missarna. Charis som har gjort det här receptet som nu används över hela världen och delar massor av varianter på Floral Frosting har också delat en film på sin blogg där man kan se de olika viktiga stegen, ja har länkat till hennes film lite längre ner i instruktionerna. Man får räkna med att det tar ett par omgångar innan man får till dem perfekt!
Två varianter på våfflor som jag älskar, frasvåfflorna är mina gamla favoriter sedan länge och majsstärkelsevåfflorna är från min stora glutenfria bok som släpptes 2014! Den hittar du i butiken här på hemsidan.
Read More