VEGANSKA FRASVÅFFLOR
Snart är det ju vårfrudagen a.k.a våffeldagen och jag firar med att dela mitt favoritrecept här, superenkelt och en gammal klassiker, frasvåfflor är alltid utan ägg då de annars blir mjuka!
Read MoreSnart är det ju vårfrudagen a.k.a våffeldagen och jag firar med att dela mitt favoritrecept här, superenkelt och en gammal klassiker, frasvåfflor är alltid utan ägg då de annars blir mjuka!
Read MoreRecepten kommer från vår barnbok och det är uppstaplat för att bli extra tydligt. Muffinsen längst fram är bakad med puré och den längst bak med riven morot.
Jag bruka använda digestivebottnen men vill man göra en syrlig lingonmoussetårta till jul passar pepprkaksbottnen fint. På bilden är det mango, hallon och jordgubbsmousse i tårtorna.
Read MoreReceptet är från senaste julboken som finns i webbutiken. Här är mina två bästa recept på veganska tjocka sega, biskvier och det finns både vaniljfyllning och chokladfyllning.
Klassiska kärleksmums bakade helt veganskt! Även om receptet såklart har förbättrats genom åren är det, sedan första boken 2011, en riktig favorit! Inte bara hemma hos oss utan hos massor av av er följare också!
Read MoreEn fantastisk mörk vegansk chokladtårta som är fylld med chokladmousse och täckt med sockerpasta här på bilden. Receptet har varit med i min receptrepertoar sedan min första veganska tårtbok som släpptes 2011 och mousse arbetade jag fram till min andra tårtbok som släpptes 2016.
Read MoreReceptet på dessa veganska munkar är väl beprövat sedan jag tog fram det till min första julbok 2011 och det är viktigt att inte göra degen för fast innan jäsningen och att inte göra för tunna munkar.
Read MoreHär är min syrliga variant på vegansk lemon curd, markonerna på bilden finns delade här på sidan. Eftersom jag älskar citron är min citroncurd otroligt syrlig, om du vill ha den lite mindre syrlig kan du med mycket gott resultat byta ut uppemot 1 dl av citronsaften mot vatten. Lemon curd behöver svalna i kyl för att bli fast så förbered dagen innan den ska användas.
Read MoreDet här receptet utvecklade jag 2015 precis när aquafaba upptäckts och det var mitt första recept med aquafaba, jag testade alla möjliga olika ratios och denna var den som hade bäst resultat och gav godast och mest stabila maränger!
Read MoreHär är ett klassiskt recept på bagels som är relativt enkelt, receptet ger 12 stycken och vill du ha 24 stycken kan du dubbla receptet. Perfekta till en lång vegansk frukost eller brunch
Read MoreHär får ni ett tips på väldigt enkla och veganska scones.
Här är en naturligt glutenfri variant av kladdkaka som också är fri från ägg och mjölk men fantastiskt god och som togs fram till min “Stora boken om naturligt glutenfri bakning”! Jag har lagt ner otroligt många timmar på att ta fram de här recepten att det är galet.
Read MoreReceptet var den enda ljusa kakan jag varit nöjd med innan aquafaba och jag sparar receptet eftersom jag tycker att vi inte ska glömma bort metoder att baka ljusa kakor utan aquafaba då de finns. Receptet fungerar dock inte till tårtbottnar då den inte är stabil nog att skiva i tunna skivor.
Read More