VEGANSKA MANDELBISKVIER TILL NYPONSOPPA
De mandelbiskvier man köper till nyponsoppan har faktiskt en stor andel kokos och du kan både använda mina recept på vanliga mandelbiskvier och baka i små spritsade varianter men ungefär samma gräddningstid som angivet nedan eller baka dessa som smakar mer likt de man kanske är van vid. Beroende på mandelmassan behövs olika mängd aquafaba, provgrädda en liten kaka och testa om de håller formen som du vill. Smeten ska också gå att spritsa. Vill du kan du mixa smeten i en mixer så klir kokosen mindre och det blir lättare att spritsa.
200 g mandelmassa
1 dl kokosflingor
½ - 3/4 dl aquafaba
Riv mandelmassan grovt på rivjärn och arbeta ihop med kokosflingor och aquafaba. Smeten fylls i en spritspåse med rund tyll. Eftersom resultatet beror på vilken mandelmassa som används är det bra att Provgrädda en kaka innan du lägger in hela plåten i ugnen, då vet du om du behöver tillsätta lite aquafaba extra eller om du behöver öka mängden mandelmassa något. Gräddas i 150°C i 12-15 minuter. Servera till nyponsoppa!