VEGANSKA KÄRLEKSMUMS
Även om receptet såklart har förbättrats genom åren är det, sedan första boken 2011, en riktig favorit! Inte bara hemma hos oss utan hos massor av av er följare också!
Kärleksmums
3 1⁄2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1⁄2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1⁄2 dl olja
2 1⁄2 dl valfri vegetabilisk mjölk
1 tsk vinäger
Mockaglasyr
3 dl florsocker
3 msk kakao
50 g mjukt mjölkfritt margarin
2-3 msk kallt kaffe
Finriven kokos
Värm ugnen till 175°C. Gör en 20x30 cm form av ett bakplåtspapper genom att vika in kanter ett par centimeter och sedan häfta hörnen med en häftapparat. Ställ pappersformen på en plåt eller i en långpanna. Blanda vetemjöl, strösocker, majsstärkelse, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner olja, mjölk och vinäger snabbt (det behöver bara röras ihop och bli jämnt utan klumpar, överarbetas smeten blir smeten seg och reaktionen mellan vinäger och bikarbonat behöver snabbt in i ugnen) häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i 175°C i 14-18 minuter. Testa kakan med en provsticka som ska komma ut ren. Blanda florsocker, kakao, margarin och kaffe till glasyren. Bred över kakan när den svalnat och toppa med kokos. Ställ kallt för att stelna.