VEGANSK RISGRYNSGRÖT
Receptet kommer från min senaste julbok på över 200 sidor som finns att köpa i webbutiken och den är mitt bästa tips för frukosten under adventshelgerna! Risgrynsgröt som görs enligt receptet på risgrynsförpackningarna ger lätt en beige och tråkig vegansk gröt - här får ni därför recept på en perfekt vegansk risgrynsgröt!
1 ½ dl grötris
3 dl vatten
1-2 krm salt
2 ½ dl valfri vegetabilisk grädde
3 – 4 dl valfri vegetabilisk mjölk
Eventuellt 1 kanelstång eller mandel
Koka upp grötris med vatten och salt, låt koka på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt grädde, mjölk och evemtuellt en kanelstång eller mandel. Rör om och koka på svag värme under lock utan för mycket omrörning omrörning i 35 – 45 minuter. Tillsätt ytterligare mjölk eller grädde om gröten är för tjock.