GUITTARDS FUDGEBROWNIE VEGANISERAD
När ett företag som levererat choklad sedan 1868 anser att det här är det bästa browniereceptet var jag tvungen att försöka på mig en veganisering. Det blev ett recept på kompakta fudgebrownies som var lätta att baka och gav en vacker ljus yta.
200 g choklad (40-50% kakao)
100 g margarin
1 dl kall aquafaba
1½ dl strösocker
1 tsk vanilj
2 dl vetemjöl
1 krm salt
Värm ugnen till 175°C. Förbered en form på 20x20 centimeter med bakplåtspapper. Smält chokladen och margarinet. Låt svalna under tiden som du förbereder resten. Vispa aquafaba och socker pösigt. Rör ner övriga ingredienser genom att vända in chokladen och mjölet med en slickepott. Grädda i mitten av ugnen i 15- 20 minuter. Med 15 minuter får du en lös brownie som blir fudgelik, med 20 minuter blir den lite mer kakaktig. Vill du ha kakan jämnare utan kant så släpper du kakan i bordet ett par gånger när den kommer ut ur ugnen.