VEGANSK LEMON CURD
Här är min syrliga variant på vegansk lemon curd, markonerna på bilden finns delade här på sidan. Eftersom jag älskar citron är min citroncurd otroligt syrlig, om du vill ha den lite mindre syrlig kan du med mycket gott resultat byta ut uppemot 1 dl av citronsaften mot vatten. Lemon curd behöver svalna i kyl för att bli fast så förbered dagen innan den ska användas.
Ingredienser
2½ dl citronsaft + skal (3 - 4 st citroner)
½ dl majsstärkelse
1½ dl strösocker
100 g margarin
Riv först det allra yttersta lagret skal från citronerna, inkludera inte det vita lagret. Dela sedan citronerna i hälften och pressa ut saften. Ställ undan 1 dl av citronsaften för att röra ut majsstärkelsen i. Koka upp resterande 1½ dl citronsaft, skal, sila sedan bort skalet från citronsaften. Häll ner majsredningen och strösockret och koka upp under omrörning tills redningen tjocknat. Ta av från plattan när blandningen tjocknat och häll ner tärnat margarin. Rör tills margarinet smält och häll upp i en ren burk och låt svalna innan den ställs in i kylskåpet. Curden stelnar efter ett par timmar i kylskåp så se till att förbereda i god tid om du ska fylla tårtor. Använder du curd som fyllning i en tårta bör du först sprita en tjockare rand med fast frosting och fylla curd innanför, annars hålls den inte på plats.