Håll dig uppdaterad!
Instagram: @kakboken.se
Svensk klassiker signerad haga sessorna från 1929. Min veganska variant är utvecklat med min upptäckta metod för att kunna binda in fett i mjuka kakor där aquafaba vispas pösigt med socker
Prova det här ägg- och mjölkfria receptet och jag lovar att du och dina smaklökar kommer att bli mycket förvånade. Den är fantastiskt god, krämig och smakar precis som det ska. Perfekt att göra i söta aluminiumburkar som finns i affären för en nostalgisk touch.
En fantastisk vegansk och glutenfri brownie som inte är kompakt utan lite luftigare än en fudgebrownie.
Någon vidare kock är jag inte men de här äggen som jag experimenterat fram under 2010 och det har varit med i många tidiningar och även böcker om veganägg som är släppta i USA. Jag tycker absolut att ni ska prova och att de är värda att visas här även om jag annars har med kakor. Jag tycker att det är en kul högtidsidé antingen man är allergisk eller vegan och älskade ägg på mackan, mosade i tunnbrödsrullen med majonäs eller i en smörgåstårta.
Dessa små kakor är franska klassiker, precis som makroner. För perfekta makroner behövs en jämn rad med fötter och för perfekta madeleines behövs en puckel på mitten och en jämn yta på kakan så att den fina formens ränder syns tydligt och det är precis vad receptet jag arbetat med nu i över en vecka ger (vill du följa arbetet med att utveckla recept kan du göra det på instagramkontot "swedish vegan").
En svensk vegansk variant av klassiska sega och söta italienska mandelkakor, gjorda med mandelmassa.