VEGANSKA KRISTYRÄNGLAR
En riktig klassiker i julgranen som jag längtat efter att prova nu när min tjocka kristyr blivit ännu bättre sedan man upptäckte att aquafaba, vattnet i en konserv eller tetra med kikärtor (eller andra bönor) vispas upp exakt som äggvita!
Kristyr
¾ dl aquafaba
1/2 krm ättisksprit (kan utslitas eller ersättas med vinäger)
6-8 dl florsocker
färger
bokmärken
snöre
Vispa först aquafaba och ättikan med elvisp tills det blir luftigt och fast. Vispa sedan under kraftig omrörning ner en deciliter florsocker i taget tills du får den tjocklek du vill ha. Se till att räfflorna i kristyrsmeten inte sjunker ihop i skålen så vet du att de kommer hålla formen. Knyt ihop snören och spritsa cirklarna över dem, pressa sedan lätt på bokmärket så fastnar det i kristuren. Låt dina spritsade mönster torka i minst 24 timmar innan de flyttas eller används, de håller mycket bra för förvaring när de väl torkat.
ROYAL ICING CHRISTMAS DECORATIONS
In Sweden we have a tradition of making christmas tree decorations of royal icing, usually with bookmarks of angels or santa. I starred early this year but I will definitely make some more in December! Here is my royal icing recipe again! The swedish recipe and other AF recipes at Swedish vegan
Royal icing
1/3 C aquafaba
1/8 tsp vinegar
2½ -3 1/4 C powdered sugar
Colours
Bookmarks
String
In large bowl of stand mixer combine the aquafaba and vanilla and beat until thick and frothy. Add confectioners' sugar about 1/3 C at a time and mix on high speed in between. This should take a few minutes and the icing should be light and fluffy. Add food coloring, if desired. Transfer icing to pastry bag or heavy duty storage bag and pipe as desired. Tie sting into little loops/collars and make your circle on top of them. Press the bookmark lightly on top of the icing and it will stick. Let dry for at least 24 hours to make sure the decorations are dry, they will store really well once dry!