VEGANSKA BANANPANCAKES
Bananpannkakor är en favorit här hemma och vi bakar det här receptet oftare än något annat jag har tagit fram, det betyder också att jag har lite olika varianter. Har jag bara en banan mäter jag inte volymen utan blandar till det undre receptet, har jag mycket bananer kör jag på det övre receptet.
Recept med uppmätt mängd banan
2 dl mosad banan
3 ½ dl vetemjöl (eller 2 ½ dl fullkornsrismjöl & 1 dl majsstärkelse)
3 ½ dl valfri vegetabilisk mjölk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Recept som utgår ifrån en banan
1 st mogen banan (ju större desto bättre, är de väldigt små kan man ta två)
1 ½ dl valfri vegetabilisk mjölk
1 ½ dl vetemjöl (eller 1 dl fullkornsrismjöl & ½ dl majsstärkelse)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Mosa bananen med en gaffel tills den är helt mosad och inga större bitar finns kvar. Blanda bananen med mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål och rör ihop tills allt är blandat. Häll ner mjölblandningen i den våta blandningen och vispa med en gaffel eller liknande tills smeten är jämn. Stek utan matfett för pannkakor med en enhetlig brun färg på steksidorna, klassiskt amerikanskt utseende, eller stek med matfett om du vill ha lite prickiga, som klassiska plättar på ytan.