VEGANSKA CHOKLADKEX
Fantastiska chokladkex, icke att förväxlas med den animaliska motsvarigheten som av upphovsrättsliga skäl ej får nämnas. Ni kanske kan gissa. Det räknas väl knappast som ett recept med det är en favorit hos mina barn så receptet inkluderades i min kommande julbok.
CHOKLADKEX
200-300 g ljus choklad
1-2 msk olja
många smörgåsrån
Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad, rör eventuellt ner lite olja för att få chokladen mer flytande. Se till att du har en skål som du får plats att doppa ner godisarna i. Pensla ett smörgåsrån med smält choklad, lägg på ytterligare ett smörgåsrån och fortsätt tills du fått den höjd du vill ha. 3-4 smörgåsrån brukar vara ganska lagom. Skär kexen i mindre bitar och doppa i choklad. Lyft upp och skrapa av eller skaka av lite choklad. Låt stelna.