VEGANSKA VALNÖTSKAKOR
Dessa glutenfria cookies är mer som browniecookies i konsistensen än något annat. Fantastiskt smakrika och valnötssmaken passar fin tihop med chokladen då det ofta är en vanlig ingrediens i klassiska brownies.
300 g valnötter
5 dl florsocker
1 ½ dl kakao
¾ dl aquafaba
1 tsk vaniljextract
2-3 krm salt
ev. 100 g chokladknappar
Värm ugnen till 150°C. Mixa nötterna i en matberedare tills de är finhackade. Mixa in florsocker, kakao, aquafaba och vanilj. Rör eventuellt sist ner chokladknappar. Forma bollar i storlek omkring en valnöt med skal och en golfboll och placera på en plåt med bakplåtspapper, platta gärna till något. Grädda kakorna i 150°C mitt i ugnen i 14-16 minuter. Ju mindre kakorna är, desto kortare tid behöver de i ugnen. Låt dem svalna på plåten. Kakorna håller sig goda i flera dagar om de hålls i en försluts burk.