VEGANSKA KÄRLEKSMUMS
Jag har tagit fram ett nytt recept på kärleksmums! Kärt barn har många namn och dessa rutor går bland annat under namnet moccarutor och kärleksmums. Smeten för 20x20 centimeters form kan också användas i en form som är 20x30 för tunnare bitar som då gräddas något snabbare.
20x20 30x40 ingredienser
2 dl 4 dl vetemjöl
3/4 dl 1 ½ dl kakao
1½ tsk 1 msk bakpulver
1½ dl 3 dl strösocker
1 nypa 1 krm salt
½ dl 1 dl olja
1½ dl 3 dl vatten
½ dl 1 dl aquafaba
Värm ugnen till 175°C. Gör en passande form av ett bakplåtspapper genom att vika in kanter ett par centimeter och sedan häfta hörnen med en häftapparat. Ställ pappersformen på en plåt eller i en långpanna. Blanda torra ingredienser, rör ner våta ingredienser och rör ihop snabbt, det behöver bara röras ihop och bli jämnt utan klumpar, överarbetas smeten blir smeten seg och reaktionen mellan vinäger och bikarbonat behöver snabbt in i ugnen) häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i 175°C i 14-18 minuter. Testa kakan med en provsticka som ska komma ut ren.
MOCKAGLASYR
Den minsta mängden glasyr räcker till kakor på 20x20 till 20x30 men till 30x40 behövs den större mängden.
20x20 30x40
3 dl 4 dl florsocker
3 msk 4 msk kakao
50 g 75 g bordsmargarin
2-3 msk 3-4 msk kallt kaffe
Finriven kokos
Blanda florsocker, kakao, margarin och kaffe till glasyren. Bred över kakan när den svalnat helt och toppa med kokos. Ställ kallt för att stelna.