VEGANSKA KLADDKAKSMUFFINS
INGREDIENSER
112 g margarin
1 dl aquafaba
2 ½ dl strösocker
1 ¾ dl vetemjöl
1½ dl kakao
½ tsk bakpulver
1-2 krm salt
1 tsk vaniljessens
Värm ugnen till 175°C. Ställ 8-10 muffinsformar i en muffinsplåt. Smält margarin och mixa ihop med aquafaba, strösocker och vaniljessens med hjälp av en stavmixer. Blanda ihop vetemjöl, siktad kakao, bakpulver och salt. Blanda ner i smeten, använd gärna en slickepott för att se till att allt blir blandat. Överarbeta inte smeten. Häll ner smeten i 8-10 muffinsformar som inte fylls till mer än 2/3 av muffinsformarna. Grädda i 15-20 minuter. För kladdiga muffins är 15 minuter lagom i min ugn och för mer brownielika muffins är 20 minuter lagom. Testa dig fram till din favoritkonsistens. Kyl gärna i kylskåp för att lättare få ut dem ur formarna.