VEGANSKA BROWNIE/KLADDKAKSBITAR
KAKAOBROWNIES
225 g margarin
5 dl strösocker
1 tsk vaniljessens
2 dl aquafaba
3 dl vetemjöl
3 ¾ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
100-200 g chokladknappar
100 g valnötter
Värm ugnen till 175°C och förbered en form på 20×40-25×35 centimeter med bakplåtspapper. Har du en form i lämplig storlek klipper du antingen två remsor som är lika breda som formens två sidor eller så viker du pappret i hörnen. Du kan också häfta en form i lämplig storlek med en häftapparat och ställa på en plåt. Smält margarin och rör ner strösocker, vaniljessens och aquafaba. Mixa smeten med en stavmixer. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i den mixade blandningen. Vänd in försiktigt och tillsätt chokladbitar och valnötter om du vill använda det. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 20-25 minuter. En provsticka ska komma ut nästan ren. Låt kakan svalna innan formen ställs för att kylas ner helt i kylskåp. Skär sedan upp i bitar.