Kakboken.se

View Original

VEGANSKA MAJSMUFFINS

Jag tar inte fram recept på så mycket matrelaterat men ibland när maten är som kakor kan det hända att jag tar fram recept inom det området också, och här är det veganska "corn muffins", matiga majsmuffins till chiligrytan. Typiskt amerikansk måltids"bröd" som passar bra till grytor och liknande. Det finns riktigt fina majsforade "bröd/muffinsformar" att köpa i USA och på nätet om man gillar majsbröd, det kan också göras i en gjutjärnspanna i ugnen om pannan inte har några detaljer av plast. 

3 ½ dl vetemjöl
3 dl majsmjöl
1½ msk bakpulver
1 krm salt
3/4 dl strösocker
3/4 dl olja
2 ½ dl valfri vegetabilisk mjölk
1 dl valfri vegetabilisk yoghurt
½ dl aquafaba

Värm ugnen till 175°C och sätt ungefär 12 normalstora muffinsformar i en muffinsplåt eller smörj plåten med fett. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör ner olja, mjölk, yoghurt och aquafaba och rör ihop till en jämn smet. Häll upp i formarna till 3/4 eller nästan fulla, de jäser inte upp på samma sätt som smet med hög andel socker så de kommer inte döbakas om man råkar ha i lite mycket i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175°C tills en provsticka kommer ut torr, mellan 15-20 minuter. Servera med mjölkfritt smör.