VEGANSK BANANKAKA MED NÖTTER
Ett enkelt och saftigt recept på banankaka som jag har haft med i flera år och senast var det med i min bok om banankakor och veganbakning.
3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 msk kanel
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1-2 krm salt
1 dl hackade valnötter
2 dl mosade bananer (2-4 bananer beroende på storlek)
1 dl olja
2 dl valfri vegetabilisk naturell yoghurt
Smörj och bröa en avlång eller rund sockerkaksform. Blanda vetemjöl, strösocker, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Hacka valnötterna grovt och blanda ihop med de torra ingredienserna. Mosa bananerna med en gaffel och häll ner i bunken med olja och yoghurt. Dra en slickepott i bottnen av bunken för att få bort eventuell kvarvarande mjölblandning och häll sedan upp i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 45 - 55 minuter.