VEGANSK GÄTEAU AUX POMMES
En franskinspirerad vegansk äppelkaka som är med här då jag ju döpt den till tårta. Den har inte den klassiska kanelkryddningen vi är vana vid när det kommer till äpplen. Den är kryddad med rom och vanilj och de smakerna får fint genomslag i kakan. Jag har använt vackert röda äpplen till den här ljusa kakan, välj din egen favorit till den här kakan som är späckad med mjuka äppelbitar!
INGREDIENSER
100 g mjukt margarin
1 ½ dl strösocker
1 dl florsocker
1 ½ dl valfri rumsvarm vegetabilisk yoghurt
3 msk rom
1 tsk vaniljessens eller vaniljsocker
½ dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
5 dl skalat och tärnat äpple (2-3 äpplen)
Smörj och bröa en springform på mellan 20-22 centimeter i diameter. Värm ugnen till 200°C och ställ gallret i nedersta falsen. Vispa margarin, strösocker och florsocker luftigt. Vispa ner rumsvarm yoghurt, rom, vanilj och majsstärkelse. Blanda bakpulver med vetemjöl och salt i en liten bunke och rör sedan ner i smeten. Överarbeta inte smeten utan rör bara snabbt ihop tills den är blandad. Drag en slickepott under smeten så att det inte finns mjöl som inte blivit inarbetat och blanda ner de tärnade äpplena. Häll ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i 35-45 minuter. Testa med en provsticka som ska komma ut ren från kakan när den är klar. Servera varm eller kall.