VEGANSK CHOKLADSQUASHKAKA
CHOKLADZUCCHINIKAKA
1 dl aquafaba
4 dl florsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
1-2 krm salt
1 ½ dl olja
2 msk aquafaba
2 dl riven zucchini (150 g)
Värm ugnen till 175°C och täck en form på cirka 20×30 centimeter med bakplåtspapper. Vispa aquafaba och socker vitt och fluffigt. I en separat bunke blandas vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Mixa ihop olja och aquafaba. Riv zucchinin och mät upp 2-2½ deciliter eller 150 gram. Krama sedan ur så mycket vätska du kan ur zucchinin. Rör ihop alla ingredienser med en slickepott. Fyll formen och baka mitt i ugnen i 30-40 minuter. Känn med en sticka att den kommer ur torr. Låt kakan svalna helt innan du har på frosting.
CHOKLADGLASYR
100 g smörgåsmargarin
½ dl mjölkfri creme fraiche
1 msk starkt kaffe
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
Smält margarinet och vispa ner creme fraiche och kaffe. Sikta ner florsocker och kakao och tillsätt saltet. Vispa tills glasyren är slät. Glasyren kan bredas på när den är ganska mjuk men är den för mjuk så kyls den något så kan den även röras lite luftig.