VEGANSKA TAHINIKAKOR
De här är inspirerade av Systrarna Eisenmans recept som jag veganiserat och ändrat lite för att få knaprigare kakor. De är gjorda med Zeinas Tahina/Tahini och med den mindre mängen blir det knapriga kakor med en lätt sesamsmak, med den lite större mängden blir de sprödare och smakar mer av sesam. Det går att öka till 200 gram tahini och då får man otroligt spröda kakor som smakar som halva, en sesamdessert.
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
175 g margarin
40 g sirap
100-150 g tahini
sesamfrön
Värm ugnen till 175°C. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, salt i en bunke eller i en mixerskål.Tärna ner margarin i blandningen och tillsätt sirap och tahini. Nyp ihop, eller mixa samman, till en jämn kakdeg. Forma bollar på 20-30 gram och pressa ner i sesamförn så att du får tillplattade kakor. Placera på plåt med bakplåtspapper oxh grädda mitt i ugnen i 175°C i 12-15 minuter.